01 Μάι 2024

Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου

Συνάδελφοι,

Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου κι ούτε πουλί πετάμενο να μη βρεθεί μπροστά σου.

Αντίο ή goodbye όπως θα έλεγες εσύ.

Δεν σ’ ευχαριστούμε για τις απολύσεις που έκανες.

Δεν σ’ ευχαριστούμε για την -πλουσιοπάροχα αμειβόμενη - εργασία σου αυτά τα δυο χρόνια της παρουσίας σου.

Δεν σ’ ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που έκανες χωρίς γνώση θεωρώντας ότι είναι προς το καλό σου, χωρίς να υπολογίζεις τις επιπτώσεις τους στην Εταιρία και τους ανθρώπους της.

Δεν σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες με τη θετική σου διάθεση, την εργατικότητα, την οξυδέρκειά σου.

Δεν σ’ ευχαριστούμε για τα εσωτερικά mail σου στα Αγγλικά, λες και δούλευες ακόμα στην Αγγλία.

Δεν σ’ ευχαριστούμε - ειλικρινά - για όλα αυτά, τα κρατάμε βέβαια, αλλά σ’ ευχαριστούμε που αποχωρείς ‘έστω και τώρα.

Σε αποχαιρετούμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αποχαιρετίσουμε τον φόβο που με πλήθος επιλογών της Διοίκησης που συμμετείχες, έχουν εμποτίσει όλη την Εταιρία.

Θα ήταν καλό βέβαια μαζί με σένα να αποχαιρετήσουμε και τις απολύσεις άξιων εργαζομένων που εσύ επίλεξες το περασμένο καλοκαίρι, με την βοήθεια κουκουλοφόρων διευθυντών, με βαθιά άγνοια της εργατικότητας και προσφοράς τους, δίνοντας τους μάλιστα bonus για την βοήθεια τους.

Θα είναι καλό όμως να αποχαιρετήσουμε και την πολιτική της ανάληψης ασφάλισης κινδύνων χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, μόνο και μόνο για να δείξεις παραγωγή ασφαλίστρων, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες στην Εταιρία.

Θα ήταν καλό όμως να αποχαιρετήσουμε και τα project Ictinus και του εσωτερικού μοντέλου που παρουσίασες.

Θα ήταν καλό όμως να αποχαιρετήσουμε και τις επιλογές σου, οι οποίες βύθισαν ακόμα περισσότερο την Εταιρία  και όλους εμάς στη μιζέρια.

Καλωσορίζουμε επιτέλους την καθυστερημένη απόφαση της Διοίκησης να απομακρύνει τις δυο πρώτες κορυφαίες επιλογές προσώπων σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών του CVC Fund για την Εταιρία μας και την καλούμε να αποφύγει παρόμοιες ξενόφερτες επιλογές, χωρίς γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά με πλούσιο απόθεμα αυταρέσκειας και αλαζονείας. Θα είμαστε αρωγοί σε όποια προσπάθεια εξυγίανσης, ανάπτυξης και σεβασμού των συνεργατών και των υπαλλήλων, αλλά θα σταθούμε απέναντι σε κάθε κίνηση που θα στοχεύει στο διχασμό και την συρρίκνωση της. Είναι αλήθεια βέβαια, ότι έχουμε χιλιάδες λόγους να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Συνάδελφοι,

Να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο δίπλα στον Σύλλογό μας.

Να προχωρήσουμε μαζί ακόμα πιο δυνατοί, για να μπορούμε να εργαζόμαστε για μια Εταιρία με κοινωνικό πρόσωπο, με σεβασμό στους ανθρώπους της. Σε όλους εμάς, στους πελάτες και στους συνεργάτες της.

Μπορούμε και μας αξίζει. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Μπράβο σε όλες και όλους μας που αντέχουμε μετά από τόσες δοκιμασίες!

Συναδελφικά,

H Σ.Ε.

 
 
 
 
 
 
 

Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν... τότε...
Σύλλογος