30 Απρ 2024

ΟΑΣΕ : 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

Αθήνα 30-4-2024

1η ΜΑΪΟΥ - Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΕΡΓΕΙ

 

Σε όλο τον κόσμο η 1η Μαΐου είναι η μέρα της εργατικής τάξης. Τιμώνται οι αγώνες που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται για τα δικαιώ­ματά της, για καλύτερες συν­θήκες εργασίας, για ανθρώπινη αντιμε­τώπιση. Οι εργα­ζόμε­νοι παλεύουν για αξιοπρέπεια, για δημοκρατία, για ελευθερία, για ειρήνη. Η εργατική τάξη θυμάται και τιμάει, ζει και αγωνίζεται.

Στην Ελλάδα σήμερα, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργα­σία. Η ανεργία μεγαλώνει με συνέπειες δραματικές γι αυτούς που την βιώνουν, για τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Έχει όμως επίπτωση και στους εργαζόμενους αφού η ανεργία εξασθενεί την διαπραγματευτική τους ικανότητα με συνέπεια να αυξάνεται και να μεγιστοποιείται η εκμετάλλευση. Tα μεγάλα συμφέροντα είτε άμεσα στις επιχειρήσεις τους είτε μέσω των κυ­βερνώντων σε διεθνές αλλά και σε Ελληνικό επίπεδο, αποσπούν δικαιώματα από αυτά που η εργατική τάξη με δεκαετίες αγώνων είχε κατακτήσει

Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

  • Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και της εργαζόμε­νης!
  • Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς,
  • Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ,
  • Αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αγωνιζόμαστε & Απεργούμε για την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων και νόμων που καταστρατηγούν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων , διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς αντίστοιχους των αναγκών, απαιτούμε ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό ή κρατικό παρεμβατισμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 01/5/2024 στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

Συναδελφικά,

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης              Γιάννης Πετσαλάκης