Σύνθετη Αναζήτηση
Εκτύπωση Ανακοίνωσης

Ανακοίνωση

Επιστολή προς το το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, τους Εργαζομένους και Συνεργάτες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
07-02-2017

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, τους Εργαζομένους και Συνεργάτες.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι
Η διαδικασία πώλησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Σε λίγες ημέρες θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων και η όλη διαδικασία θα μπει στο τελικό της στάδιο.
Είναι πλέον καθαρό σε όλους μας ότι το ξεπούλημα ουσιαστικά της εταιρίας μας, μιας υγιούς εταιρίας με μεγάλη κερδοφορία και άριστες προοπτικές, συνιστά έγκλημα σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας, σε βάρος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων. Είναι επίσης η χαριστική βολή που δίνεται στην Ελληνική παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο, ολοκληρώνει τον αφελληνισμό του και αφαιρεί από το δημόσιο κάθε ίχνος παρέμβασης σε αυτόν.
Δεν ξεχνάμε ότι όσες πωλήσεις Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε πολυεθνικούς ομίλους έχουν καταλήξει σε συρρίκνωση των εργασιών τους και έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας.
Ακόμη και η Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αναγκάζεται να εκτιμήσει ότι "η πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ εκτός όλων των άλλων, δεν είναι ούτε επιχειρηματικά συμφέρουσα για την τράπεζα".
Στηρίζοντας τις μέχρι τώρα ενέργειες του Συλλόγου Εργαζομένων της Εταιρίας και θέλοντας να συμβάλλουμε στον παραπέρα προσανατολισμό των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:
  • Ήρθε η στιγμή ο προσανατολισμός της πάλης μας να γίνει πιο σαφής. Η απεύθυνση πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο προς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι αυτή που με την υπογραφή της ξεπουλάει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στα πλαίσια των μνημονιακών επιταγών και στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ ως αποτέλεσμα της 3ης ανακεφαλαιοποίησης, μετά και τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Ήρθε η στιγμή ο αγώνας μας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, να βγει έξω από τα στενά όριά μας, να επικοινωνήσει με το σύνολο της κοινωνίας.
  • Ήρθε η στιγμή με πρωτοβουλία του Συλλόγου να εμπλακούν οργανωμένα οι συνεργάτες της εταιρίας, να εμπλακεί το Εταιρικό Δίκτυο Πωλήσεων. Όχι μόνο γιατί γνωρίζουν καλά ότι θα είναι από τους πρώτους που θα πληγούν, όχι μόνο γιατί έχουν μνήμη και θυμούνται ότι μόνο όφελος είχαν από την προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης το 2008, αλλά κυρίως γιατί βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή επαφής με τους ασφαλισμένους μας γίνονται καθημερινά μάρτυρες της ανησυχίας τους για την πιθανή πώλησή της.
  • Ήρθε η στιγμή να απευθυνθούμε στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων μας και να τους ζητήσουμε να σταθούν στο πλάι μας, γιατί αυτό απαιτεί και το δικό τους συμφέρον.
  • Ήρθε η στιγμή ο Σύλλογος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ να κλιμακώσει τις ενέργειές του και να καλέσει σε συντονισμένη δράση όλα τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΤΕ με στόχο να υπάρξουν κλιμακούμενες δράσεις οποιασδήποτε αγωνιστικής μορφής.
Ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνεργατών και των ασφαλισμένων στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου που θα αποτρέψει την πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής
ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Υπάλληλος Εθνικής Ασφαλιστικής