Σύνθετη Αναζήτηση
Εκτύπωση Ανακοίνωσης

Ανακοίνωση
 
Ενέργειες του Συλλόγου στην προσπάθεια αποτροπής της πώλησης της Εταιρίας μαςΣΥΛΛΟΓΟΣ
29-12-2016

Συνάδελφοι,

Η προσπάθεια για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τον ασφαλιστικό -και όχι μόνο- τύπο, συζητείται έντονα στους ασφαλιστικούς κύκλους και έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανασφαλές και ασταθές κλίμα για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της Εταιρίας μας.

Οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος, και κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ξεχωριστά, έχουν δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή τους στην πώληση της Εταιρίας μας, έχουν στοιχειοθετήσει επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ανάγκη για τη ματαίωση της πώλησης και έχουν δρομολογήσει μέχρι σήμερα πλήθος ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βασική επιδίωξη είναι η ενημέρωση καταρχάς των άμεσα εμπλεκόμενων και στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν μέχρι σήμερα γίνει προσπάθειες να επικοινωνηθεί το ζήτημα στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, είτε μέσα από ηλεκτρονική επικοινωνία είτε μέσα από κατ' ιδίαν συναντήσεις. Αναλυτικότερα σας παραθέτουμε παρακάτω:

4/10/2016 Στάλθηκε αίτημα συνάντησης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
21/11/2016 & 5/12/2016 Στάλθηκε ενημερωτικό υλικό στους δημοσιογράφους του εργατικού ρεπορτάζ.
2/12/2016 Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και Νίκο Χουντή στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και έγινε συνάντηση τόσο με τη Διοίκηση της Εταιρίας όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
6/12/2016 Στάλθηκε αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
7/12/2016 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Γεώργιο Μιχελή.
7/12/2016 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη και ανανεώθηκε το ραντεβού για τις αρχές του χρόνου.
12/12/2016 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τον Πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο.
15/12/2016 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Βουλή με τον Βουλευτή Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστο Κατσώτη και με τον επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
19/12/2016 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.
19/12/2016 Στάλθηκε ενημερωτικό υλικό (τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά) στους Ευρωβουλευτές.
20/12/2016 Στάλθηκε εκ νέου αίτημα για συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
21/12/2016 Στάλθηκε αίτημα συνάντησης στον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη.
21/12/2016 Στάλθηκε αίτημα συνάντησης στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.
22/12/2016 Στάλθηκε ενημερωτικό υλικό στα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
23/12/2016 Στάλθηκε εκ νέου αίτημα συνάντησης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
23/12/2016 Στάλθηκε αίτημα συνάντησης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση παραμένει αδρανής και δεν έχει ανταποκριθεί στα επανειλημμένα αιτήματά μας.

Συνάδελφοι,

Στόχος του Συλλόγου είναι να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και την ελληνικότητα της Εταιρίας μας και αυτό θα το επιδιώξουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, έχοντας όμως πάντοτε εσάς, τους ανθρώπους της Εταιρίας, συμπαραστάτες στον αγώνα μας.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ. 
 
... περισσότερες ανακοινώσεις >>