Σύνθετη Αναζήτηση
Εκτύπωση Ανακοίνωσης

Ανακοίνωση

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τον Πρόεδρο της ΕΤΕ για την πώληση της Εταιρίας μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
14-12-2016

Μετά από αίτημα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/12/2016, συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του για τη ματαίωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ανάγκη ακύρωσης του εν λόγω σχεδίου. Τόνισε τη σύνδεση κερδοφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής και αύξησης κερδών της ΕΤΕ και τέλος επισήμανε το αρνητικό κλίμα που θα προκαλέσει στην ασφαλιστική αγορά ο αφελληνισμός της Εταιρίας μας.

Ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι :

- Κατανοεί τις ανησυχίες του Συλλόγου στο θέμα της πώλησης.
- Τόνισε, επίσης, ότι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας και εξέφρασε τον προβληματισμό του στα σχέδια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και των θυγατρικών της ΕΤΕ στα Βαλκάνια.
- Τέλος, επισήμανε ότι η παρουσία της ΕΤΕ τόσο στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μέσω των τραπεζών θυγατρικών της, εκτός των οικονομικών ωφελειών, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των κρατών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΤΕ να σταλεί επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση της πώλησης με τους δανειστές, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα που υπάρχουν για την μη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επιπλέον, ζητήσαμε από τον κ. Θωμόπουλο να ζητήσει εγγράφως από τον κ. Μιχελή, Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την δέσμευση του ότι το Ταμείο δεν ζητάει την δεδομένη χρονική στιγμή την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο έγγραφο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την ματαίωση της πώλησης της Εταιρίας μας.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Στόχος του Συλλόγου είναι να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και την ελληνικότητα της Εταιρίας μας και αυτό θα το επιδιώξουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, έχοντας όμως πάντοτε εσάς, τους ανθρώπους της Εταιρίας, συμπαραστάτες στον αγώνα μας.

... περισσότερες ανακοινώσεις >>