Σύνθετη Αναζήτηση

Απόλυση Μαρίας Γουλή - ο Σύλλογος στο πλευρό της

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
07-11-2016

Η συνάδελφος μας Μαρία Γουλή, η οποία εργαζόταν μέσω ICAP στην Εταιρία μας από τις 12/4/2010, απολύθηκε στις 05-12-2014, κατόπιν καταγγελίας της αορίστου χρόνου σύμβασής της από τον τυπικό εργοδότη της, μετά από εντολή του ουσιαστικού εργοδότη, δηλαδή της Εταιρίας μας, παντελώς αναιτιολόγητα.
Η συνάδελφος, κατέθεσε στις 09-08-2016 αγωγή κατά της Εταιρίας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να ακυρωθεί η απόφαση απόλυσής της, να αναγνωριστεί ότι ο πραγματικός εργοδότης, με τον οποίον συνδεόταν με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου είναι εξ αρχής η Α.Ε.Ε.Γ.Α. "Η ΕΘΝΙΚΗ" και τέλος να αποζημιωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εν λόγω αγωγή.
Στη συνέχεια, και προκειμένου να υποστηριχθεί έμπρακτα η δικαστική προσπάθεια της πρώην συναδέλφου, κατατέθηκε από την πλευρά του Συλλόγου μας στις 10/10/2016 πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της, δηλώνοντας ότι τόσο με την επίκληση μαρτύρων όσο και με την κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων δύνανται να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί της.
Βασικό επιχείρημα στην προσπάθεια αυτή είναι το αδιαμφισβήτητα επιβεβαιωμένο γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι μέσω ICAP απασχολούνται, με τους ίδιους ακριβώς όρους εργασίας, όπως και το τακτικό προσωπικό της Εταιρίας, στον ίδιο εργασιακό χώρο (εγκαταστάσεις), σε κοινά γραφεία και συνεργάζονται για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών και στόχων της Εταιρίας. Εκτελούν δε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εργασίες (core business) με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και έχουν τα ίδια καθήκοντα με το τακτικό προσωπικό, σε σημείο που είναι εμφανέστατο από κάθε τρίτο πως ανήκουν στον ίδιο εργοδότη. Ειδικότερα, υπόκεινται στη διεύθυνση και εποπτεία των στελεχών της Εταιρίας μας, με τρόπο όμοιο με το τακτικό προσωπικό.
Ακολούθησε στις 20/10/2016 πρόσθετη παρέμβαση και από την πλευρά της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της στήριξε την εν λόγω αγωγή και ζητούσε να γίνει αποδεκτή.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για την 1/11/2016 και λίγες μέρες πριν, στις 25/10/2016, κατατέθηκε από την πλευρά της ICAP, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Α.Ε.Ε.Γ.Α. "Η ΕΘΝΙΚΗ" και κατά της Μαρίας Γουλή, διατυπώνοντας ρητά ότι κρίνει κατά βάση την καταγγελία της άκυρη και τους ισχυρισμούς της ως αναληθείς, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμους και άρα απορριπτέους, ζητώντας τελικά με την πρόσθετη παρέμβασή της από το δικαστήριο να απορρίψει την εν λόγω αγωγή.
Πράγματι, εχθές 1/11/2016 εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την ομάδα των νομικών του συμβούλων, που έχουν αναλάβει και διαχειρίζονται την υπόθεση, καθώς και η νομική σύμβουλος της Ο.Α.Σ.Ε. αλλά και εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε., παραβρέθηκαν όλοι την ώρα που είχε οριστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να στηρίξουν την εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην συναδέλφου.
Όμως, και ενώ η πλευρά της εναγόμενης ήταν απόλυτα συνεπής και προετοιμασμένη, η πλευρά της Εταιρίας επιδίωξε την αναβολή της εκδίκασης, δηλώνοντας - εντελώς τυχαία - την απουσία του αρμόδιου δικηγόρου της σε δίκη στη Θεσσαλονίκη, ως αιτιολογία για την επίτευξη της αναβολής της δίκης. Πράγματι, και όπως, βάσει των διαδικασιών, ορίζεται σε αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της Εταιρίας για αναβολή και όρισε επόμενη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στις 9/2/2017.

Είναι προφανές ότι η Εταιρία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να εξαντλήσει τα μέσα που θα της εξασφαλίσουν την μετάθεση εκδίκασης της υπόθεσης, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ακυρώσει την προσπάθεια της πρώην συναδέλφου.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να επιμένει εκτιμώντας ότι μέσα από τον δικαστικό αυτό αγώνα θα ανοίξει ο δρόμος για τη δικαίωση της πρώην συναδέλφου και την απόδοση των ευθυνών στην Εταιρία για τις αυθαίρετες απολύσεις.

... περισσότερες ανακοινώσεις >>